Anotace: -
Stydlivá báseň
Na co myslíš,
drahá, nevím
Přes svíčku když
na tě hledím
Chápej, slečno,
já se stydím
Koktat věčnost
už se vidím
Nevím jak na
první krok
Sklenka vína
-jeden lok-
-Ty jsi stydlín-
řekni tiše
sedni na klín
-Nebo spíše
pouštíš na mlýn
známé klišé?-
Kéž bych já to, holka, hrál
umět to, tak to bych bral
Byl bych dnešní noci král,
kdybych už nic nezbabral
Odvděčím se jako dámě,
nenecháš-li ten krok na mě
Nabídnu ti i své rámě
uložím tě v měkké slámě
Prozradit ten příběh dál
se do mé básně nehodí
Papír by se červenal
tužka s gumou závodí
Pěkný rým i rytmus, jen v poslední sloce mi to už nesedí a trochu to kazí celkový dojem. Ale pěkné téma. ;-)
19.06.2013 09:09:10 | Gita Grandová
Původně jsem to měl obráceně:
Prozradit ten příběh dál
se do mé básně nehodí
Papír by se červenal
tužka s gumou závodí
Pomohlo by to podle vás alespoň trošku? :)
A děkuji:)
19.06.2013 14:35:49 | kolemjdouci