Dunajská delta
Hrám sa na wrecking ball
v Dunajskej delte
prízrak karpatských brál
rozbíjam, deň tie
končiare nevidí
ktoré noc pozná
keď spia seleniti
budí ich zo sna
vidina pohorí
zrastených s nebom
poprsí žien, morí
zlatom a striebrom
ovešaných štítov
v mesačnom svite
hrou ako vyšitou
vzdor naivite
dobývam drahý kov
kulisu rúcam
čo Dunaj pochová
z vôd nevycuciam
z dlane sa napijem
dunajskej vody
pitná je, čo ja viem
zdraviu neškodí
len jednu zlatinku
našiel na prste..
z dlane úst dotyku
napiť sa skúste
Přečteno 436x
Tipy 1
Poslední tipující: Amonasr
Komentáře (0)