Anotace: Výňatek z mých nočních dílek
I.
Přilétla ke mně hrdlička
a dala mi polibek na víčka
Pusinku dala jí předtím sova
prý by ji rozdala znova a znova
Stalo se to jednoho rána
když sovičku líbla předtím vrána
Vrána dostala polibek od sokola
prý si je posílaj pořád dokola
Sokol byl políben od mladého kačera
který jej políbil onoho večera
Ten večer se kačer nad Prahou vznášel
a právě ten večer tě tam našel
A díky tobě putují pusinky dál
aby už na světě vymřel žal
II.
Poslali ke mně motýlka
měl poraněná křidýlka
uzdravila jsem mu bebínka
zbyla z toho jenom vzpomínka
Zdravého motýlka posílám dál
větřík si s ním chvíli hrál
pak roztáhl křídla a určil směr
snad se na cestě hezky měl
Nakonec dosáhl svého cíle
pořád na stejném světadíle
Přiletěl k tobě rozdávat smích
jako motýl to umí i ve verších
Roztáhnul proto před tebou křídla
barevné měl je od líčidla
Napsala jsem mu vzkaz na záda
že tě mám moc, opravdu moc ráda
III.
Přeji ti pupíčku, abys dobře spal
a aby nechytal tě z počasí žal
Taky ti přeji silnější vůli
už abychom ji v tobě zažehnuli
Doufám, že máš rád zásilky
posílám k tobě andílky
Aby se starali o tvé sny
jen prosím, plamínku, nevyhasni
IV.
Po noční obloze posílám ti spadký spánek
ať ráno na líce pohladí tě jemný vánek
Ať vyspíš se krásně, sladce a dlouze
tohle ti přeji ze srdce pouze
A na závěr posílám polibky po mráčku
dobrou noc přeji ti, nezbedný čumáčku
V.
Povídají si tak hvězdy jasné
zda-li slunce nevyhasne
Přemýšlí, jestli rozum nebo láska
toť, má hvězdo, toť otázka
Ptají se i na tvé spaní
zda-li mu již nic nebrání
Opět bude sladké přeci
příjdou i na tajné věci
To, co leží mezi nebem a zemí,
jsou tři slova: stýská se mi.