Měsíc v úplňku
Anotace: Po více jak 20 letech je opět nejblíže na své oběžné elipse k Zemi, a tak je jeho jas o 14% vyšší než je obvyklé při úplňku. ...
Nevím, zda koukáš se nyní jako já na oblohu,
netuším, co v roce 2013 je náplní Tvé práce,
nechci na minulost vzpomínat, nemohu,
doufám, že i nadále ani v práci neopouští Tě legrace.
Studentům učivo vykládáš,
znalosti po každém bez vyjimky žádáš.
Někdy dívaš se v kabinetě z okna,
myšlenky necháváš volně plynout?
Vzpomínka na výlet a Prahu
nemá již svou váhu.
Jistě pro nějakou krásku
ztratíš ještě někdy srdce i hlavu.
Hleď na dnešek i zítřky realisticky.
To Ti přeji prakticky.
Děkuji. ...
Komentáře (1)
Komentujících (1)