Zátoka
Ticho podřimuje ale neupíjí
I zlodějské prsty nad námi
Jako by zapomněly a přestaly dnes krást
Plnosti této noci a dechu těchto úst
S jak lehkým srdcem i ty opouštíš
Své přístavy i směr i proud
A rozléváš svou víru po všech cestách
Jako by už dávno samy věděly
Již není břehu mezi námi
Obě hladiny jsou smíšené a čisté
Víry polosnu a poloviny zrcadel
Jedna druhé branou zpátky domů
Lemovanou na průniku slabým švem
Jiskřivě bílou nití šitá mléčná dráha
Z hluboké temnoty slyším hlas
Jak sílí a splývá s mým tichem
V jedinou sílu a melodii
Přečteno 465x
Tipy 2
Poslední tipující: jenmravenec
Komentáře (1)
Komentujících (1)