Potemnělo už město
stemněli i ulice,
září jen hvězdy
okolo měsíce.
Našel se jeden
co noc mu nedá spát,
město své a lidi v něm,
on má totiž rád.
Svůj fotˇák bere
a ulicemi chodí,
to cvakání spouště
snad ty spáče neprobudí.
Pro ně on ukládá
ten noční města klid,
městu pak hold vzdává,
a věří,že na věky bude žít.