Stojím na křižovatce cest,
v hlavě zmatek
a pocit prázdnoty...
Kde bere se ve mně tichý stesk
a vzdouvající se vlny nicoty?
Vším obklopen
oči přesto bez radosti hledí,
jen nepatrné
zrnko vesmíru jsem,
Don Quijote
bojem unaven,
hledající cestu tam,
kde žádná není...
Já vím,
jsi tu se mnou
a pomoci mi chceš,
jen nevím,
zda mě znáš...
Možná to co vidíš
ve skutečnosti je lež...
Váháš,mlčíš,
stejně jako já -
rozcestí zdá se náhle malé
pro nás dva...
Opřu se zády o rezavou zbroj
a v srdci nepokoj
opačným vykročím směrem
do neznáma,
kde čeká dálka němá...
A snad i má
Dulcinea...