Anotace: ... :)
Zkusil bych o tobě něco napsat
- řekl jsem si, když dnes svítalo.
Po bouři jsem uviděl táhlé aroma
aroma tvých neskonalých boků.
A už je tady den a s ním i starosti
Kolikrát ještě lidé tvé oči uvidí?
Oči jako z obrázků Heleny Zmatlíkové
Usmívám se. Jsi tu i se svítáním.
Vypadáš jako jedna Maková kráska
A intimní obraz schovala jsi do naušnic
Ty decentní, ležérní, projasněná Noci
sviť mi v prachu cest jako doposud.
Do tvých očí vplouvám, když je mi smutno
a když nespím, hladím tvé teplodlaně
Mluvíš ke mě očima od Heleny Zmatlíkové.
Nastav mi dlaň. Chci ti z ní předčítat...