Anotace: ...co se v ulicích i v pudřenkách skrývá... :)
Sbírka: IntimListy Kateřině
I kámen se ustrne v tvých vedlejších větách
a přízvucích na první době života
Co na tom, že duha září příliš dlouho
já ji mám rád!
I stříbroměsíc pod hladinou se umí schovat
a vítězství nad sluncem umí hvězdám svěřit
Jenže si nemůžeš být stoprocentně jista
že mi tvůj pel neprozradí.
Zpod klobouku jde teplo do tvých vlasů
Vidíš, jak se nebe raduje, když ti do nich mží?
Na procházkách trháš květinám duše
a tuší do nich píšeš své intimní vzkazy.
I kámen pokvete, kdybys mu ty řekla
a zadní vrátka otevřou se mi dokořán
Co na tom, že máš od deště zlíbané vlasy?
Déšť je políbil za mne...