Anotace: Krásná doba, která se mi vždy bude líbit :) Mám doma i předměty a knihy z té doby - více než 100 let staré :) Zde mírně surrealistická báseň :)
Kapela hrála valčík
a červené slunce zapadalo nad parním vlakem
Komu asi vlčí máky kreslí mihotavou nevěstu
když je za dveřmi jaro?
Nějaká novinka, prý Strauss
a vidíte, madam, já si zapomněl cylindr.
To mám ale štěstí, že vás tady mám
a můžu zarmoutit záclony svou absencí.
Zvednu se ze židle, hle, madam, vy jste ale noble!
Až se ponořím do zlatistvé vaší vlny vlasů
uvidím na obzoru Moneta a snad i vaší maličkost
kterak chodíte po moři lehkým krokem víl.
Kapela dohrála valčík
a já Vás budu čekat u vchodu do staré zahrady
Četla jste? Potopil se prý nějaký Titanic
- to asi kvůli Vám, když přebýváte na mořském dni...