Anotace: Zase jedno dílo napsané v práci na noční pro mou ženu čekající na mě v teple domova...
Pod tíhou noci
podlamují se kolena,
když dálka mezi milenci
je tak hrozně vzdálená.
Pod tíhou noci
zdá se býti vše černé,
čas nemáme v moci
a on tak pomalu plyne.
Pod tíhou noci
těžkne i srdce plné bolu,
to protože dvě čisté duše
nemohou dnes býti spolu.
Pod tíhou noci
panuje ponurá nálada,
bez slunečního svitu
i květina rychle uvadá.
Pod tíhou noci
vše kolem vázne,
a já zavalen prací
píši slova prázdné.