Pražská zákoutí

Pražská zákoutí

Anotace: ...se siluetou té Oné... :)

Objevíš se ve stínu starých domů

a že je Kampa plná ranních hvězdopravců!

Sto závojů prodýchlo mi starou Prahou

než přišlas' ty a prodýchla ji navždy.

 

S tvými hnědými vlasy, utkanými z polštářků

jako by si dnes hrály pouliční lampy.

A já sleduji tu stínohru v němých polibcích

a chtěl bych v ní také chvíli být.

 

Jako neplatící divák sleduji tvé půvaby

a s ranní párou vstávám u Karlova mostu.

Když přicházíš, ptám se starých věží

Kolikrát ještě uvidí takovou krásu?

 

Za záclonou v pavlačích zmizelas' mi z obzoru.

Vím, už tam spíš, a já počkám do rána.

Sto závojů prodýchne i pražské chrámy

než přijdeš ty a sluncem je zaplavíš...

 

 

 

Autor Zasněný básník, 15.11.2014
Přečteno 348x
Tipy 6
Poslední tipující: Laven De Brig, Malá mořská víla, Putovatel, Frr, Robin Marnolli, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Líbí se mi...nejvíc asi pro ten pocit, který předá...
RM.

15.11.2014 22:03:23 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel