Srdce kométy
Nie je mi jedno, čo kométa vraví
jej signál ťuk-ťuk je lahodný uchu
oscilácia? kdeže, niekto ma zdraví
spoza Marsu, môžem neveriť sluchu
pridať sa ku skepse s najvyšším IQ
tá zvuky pohltí skôr, než sa dozvie
komu sa vyznala v srdca poryve
dvojhlavá kométa v jednej odozve
ľahostajný nie som, odklínam ústa
zavolám - počujem! otvorím náruč
uvítacích slov ma napadá spústa
- nie je mi jedno, v tom som verklík na kľúč
chcem jej porozumieť, vlasatíc reči
a navlas s podobou predlohy splynúť
dvojtvar sa tandemu z lásky nesprieči
v spoločnom tlkote sŕdc sa rozplynúť
Přečteno 477x
Tipy 13
Poslední tipující: Aura, básněnka, Amonasr, enigman
Komentáře (3)
Komentujících (3)