Anotace: Další blízkovýchodní báseň :)
Máš ruce hennou zdobené
Máš ruce hennou zdobené
z vlasů tvých vítr závoj sňal
tečou z oázy pramene
s vůní libanonských skal
Pod tíhou řas tvé oči svítí
jak lvice chystáš se k útoku
tak rád se chytám do tvých sítí
sic vedou v Hádovu zátoku
Tvá náruč ještě chvíli hřeje
a kolem zvoní kopyt žal
vrhám se srdcem do peřeje
kde vítr můj prach rozfoukal