Anotace: Lehká pocitovka v podobě písně...
Kapičky rosy
průzračně bosy
tančí po stéblech trav
dřív než je zkosí
sekáčů kosy
rekviem zpívá splav.
Když v chladu rána
je rozehrána
kouzelná světel hra,
srdce mé zpívá,
o lásce snívá
Pan zas na flétnu hrá...