Únorová
Anotace: ... únorová procházka..
Na Hromnice nové míle v prodloužených dnech
světlo krátí tmavé noce i děj v našich snech
po Hromnicích průvod masek u vrat vyhlíží sněhulák
šnaps,koblihy v míse a z okurek lák
popelec vtiskne do sněhu start nového půstu
a strážným andělům k našim duším cestu
v sedraném husím peří,jež nás v chladu zahřívá
o lži,jež pod tíhou se svěří pravdu často nemívá
nádheru mrazivých vloček v písni takt osvěží
v noci jasné,plné teček slovem nám vyvěští
co nadělí jaro,léto i s babím barevný podzim
od masopustního veselí až do zim
Přečteno 466x
Tipy 3
Poslední tipující: jitka.svobodova, knihomolka, Jort
Komentáře (0)