Májová
Špitl motýl Emanuel své panence makové
po noci plné kouzel v polibku vyznání májové
tři ledoví chlapíci ojíní květ i krajinku
neporuší tradici a pozvou i deštivou Žofinku
palouk plný lučních květů i smetánky lékařské
pro zdraví a štěstí je tu na naší cestě pozemské
v krasohledu panoráma poupátek okvětí
otevře se medu brána ke které včelky přiletí
než pel unesou pramínky od rozkvetlých stromů
s milostným přáním tajemným ulehnou milenci spolu
máj v tichu odpluje jen kouzlo ponechá
a lásku,jež kraluje a od srdcí nespěchá
Přečteno 475x
Tipy 3
Poslední tipující: knihomolka, A42
Komentáře (0)