Anotace: Původně jsem ji chtěl přepracovat, ale pak jsem si řekl, že bych mohl poškodit obsah... tak že tedy - asi 5 let starý originál...
*
Osud si s člověkem pohrává
nekouká, že je to v neděli -
dnes mne dostihla smutná zpráva
odevčera že mezi anděly
třetí už z mých lásek vysedává
Ba, už od dvanácté polední
třetí z mých lásek mi z nebe mává
naštěstí však ne ta poslední
Tu držím pravou rukou kolem ramen
a levou rukou za pravou,
mrtvé posílám v duchu tiché amen
černavou nebeskou dálavou
životem jsa sám už značně znaven...
Na lávce sedávám v podvečeru
na všechny tři chvíli vzpomínám
a nemám to - vůbec - za nevěru,
že pro ně v paměti místo mám
v zapadlé a tedy někde vzadu
- a kdepak jinde - za půl století?
Ze života půl hodinku kradu.
Kéž k ní mé amen doletí