Anotace: když se snažíš pochopit náznaky, ale nějak to nejde, protože jim buď nerozumíš, nebo tam prostě asi nejsou
čtu v tobě jak ve spálené knize
ohořelé stránky a zmizelé vize
černočerná slova, žádné věty,
a tak radši čtu si etikety
na lahvích nespásného alkoholu,
a to když jsme i nejsme spolu
jsi rozladěný tón spící v klavíru,
jsi ebenová rakev na míru
pro každou mou snahu o záchranu,
až odejdeš, už celá nezůstanu
tak hledám stopy po protějším citu
v tvých očích, slovech, v prázdném bytu,
hledám i na dně červeného vína,
které mi tě trpce připomíná