Anotace: básník?
Nezkrotná je chuť řezníka přeříznout skopové.
Nezkrotný je instinkt karatisty, než někoho neskope.
Nezkrotná je chuť feťáka, když chce fetovat.
Nezkrotná je chuť básníka, když chce psát.
Básník ovšem v mnohem se neliší.
Básník není malíř, jež maluje zátiší.
Básník je řezník, karatista i feťák.
Básník je člověk, jež k psaní použije i smeták.
Dejte mi rýč a budu psát do země!
Dejte mi pistoli a postřílíme se vzájemně!
Dejte mi tupou tužku a napíši o ní verše.
Dejte mi čas, který neuteče.
Jsem postižen kletbou fantazie nadměrné.
Jsem postižen a to je v mém chování zřetelné.
Jsem postižen tím, že jsem blázen přeci.
Jsem postižen tím, co mě v noci děsí.
Náhodně maluji písmena na nebe.
Náhodně vím, co druhého zazebe.
Náhodně pokládám své sny v básničky.
Náhodně v úsměvu dělaj se mi dolíčky.
Trpělivě čekám na pravou lásku.
Trpělivě hledám a dávám život v sázku.
Trpělivě odevzdávám své srdce okolí.
Trpělivě čekám, kdy mě to vše zabolí.