Anotace: tisíckrát už a pokaždé jinak...
*
v jediném bodu času
si pohlédli do očí
tak jako jiných na tucty
(vrásčitý kmet a kluk,
jenž zkouší první krok)
bez lítosti i bez úcty
údivem proti pochopení
neslyšet bylo otázku
padaly jenom odpovědi
to světlo, ten jas!
jak já dnes - ty za rok zas
potkáš svůj čas
při cestě do tmy