Anotace: špičky smrků se ztrácí ve mracích
*
špičky smrků se ztrácí
nahoře, u hvězd
šišky kontrolují měsíční běh
a letokruhy už spí
les soumračník
nám předčítá
katalog silic, pryskyřic a květů
a prorokuje krátkou noc
mezi dnem a noci čar
po pasece vánek
rozfoukává závoj řídkých par
a tahá najády za lehýnké řízy
a mezi
pařezy
rozkývává břízy
a vše tančí co stačí
vždyť les - to jeviště a sál
přec dnes věští splatnost
dluhopisů času
inu nejsou špičky jako špičky...
02.02.2016 23:24:47 | enigman
špičky - sarkastické, uštěpačné poznámky
špičky: bradavky,
špičky: zákusky
špičky: vynikající sportovci, herci, vědci a pod.,
špičky: obecná, listová, cibulová, kolovitá, česneková, rohonohá, žíněná, travinná
špičky jsou i další, jiné, ale pro potvrzení tvé verze dostačují i jen tyto...
03.02.2016 09:36:37 | aravara