Anotace: samozřejmě se to nesplnilo, i když táta měl 25ccm vznětový motorek. Jenže ono nebylo čím ho pohánět, bylo těsně po válce, ale ta víra, že se to splní... nakonec jsem byl šťastný, že už neslyším třikrát denně hlas sirén...
*
ve vlasech déšť
bylo mi devět
s novou koloběžkou
svařenou tátou ze starého železa
s kolečky od bráchova kočárku
houkačkou z Aerovky cililink
bůhví kde
s větrem
často snil o tom
že bude mít motor
potom
vleže pod stromem
koukal nahoru
omámen hypotetickým zvukem motoru
na koloběžce anděl
nač jsou mu křídla
s vítězným hurá
zatáčka doprava
e-le-gant-ní
motor dozněl
ale
začalo pršet
nevadí
nakonec bylo září
a ke splněným snům
jen
sto
dní