Není noc
Jsem nebešťan ze shora, z dálky
zvědečtělý svět mě nevidí
dnes oheň nestřeží vestálky
zůstal ráj rájem i bez lidí?
mně krystaly z rudých rtů rostou
pihovatý jsem, pleť ve zlatě
puntíkatém (dnem pihy houstnou)
nocí pak svítí, poleká Tě
když náhle svý otvoříš oči
a spatříš to, co se nevidí
hned každou noc, kromě snů, prostší
vysvětlení není, nešidí
zjev skutečný, opravdu pádný
vždyť ses probudila akorát
ten, jenž přišel, stav mimořádný
věcí, snad promineš, chceš-li spát
Přečteno 423x
Tipy 12
Poslední tipující: Misha, Květka Š., Amonasr, Kett, VEDz RVAHEs
Komentáře (6)
Komentujících (3)