Anotace: ..
Tvůj úsměv v hlavě vídám
a jméno svý
vpletl jsi mi do vlasů
spolu s pramínky tvých dlaní
Mý srdce má tě
tajně vytetovaný
A hodina brzká ranní
stává se daní
za krásu
Tvoje oči
barvy topazu
jasně září nocí
"Mám z tebe dobrý pocit"
už párkrát jsi mi řekl
jen tak mezi řečí
Noc je tmavá
páteční
na zápraží klečí
a pak nenasytně
sépiovitě
požírá slunné
sobotní ráno
Světlo proudí dovnitř
skrze žaluzie
jaksi rozsekáno
A TY
Jsi pro mě jiný
Jsi jeden ze sta
stavím tě na
p i e d e s t a l
A všude kam jdu
je tvůj stín
a ty oči topazový
pasoucích se laní
při úsvitu
ranní rosou
Tak kdo z nás poví
zda místo básní
budeš mou delší prózou?