Anotace: přišel jsem vyfoukaný jak počítač. Hrnek čaje a jen mi prsty rozmrzly...
*
od rána nula
sotva se v poledne hnula
i vítr kvílí
a místo aby slábl tak sílí
pacholek
podzim zvlášť lezavý
(a rád )
listí
co už ho s ním nebaví
si hrát
zametá nastokrát
pokaždé jinam
až si plíce vyfouká a znaví
ještě zažene teploměr k nule zpátky
vítr s Meluzinou trsají mezi drátky
a hulákají do komínů
tlemí se jako zlá kněžka
jak na lidi sedne depka těžká
z jejich kvilu ve větvích
dlouhou nocí slepou
kdy měsíc za mraky mešká
hraje si na bábu hluchoslepou
a hvězdy se
(možná strachy)
klepou
Jo, fouká to fouká. A mrzne! :-)
Nestačilo by jen "dlouhou nocí kdy měsíc za mraky mešká"?
06.12.2016 20:56:57 | borůvka
To fakt!! nejde... ten blbej autor to takhle napsal a trvá na tom, břídil (:-D
07.12.2016 00:19:42 | aravara
Dobře, vlastně je to jedno :-)
08.12.2016 17:45:20 | borůvka
...to chce oheň, když se venku čerti žení, nad plameny v krbu není... :)
06.12.2016 15:56:21 | Philogyny1