Anotace: O jednom dni v Paříži, je to psané dost volně no...tak snad se bude líbit :-)
PAŘÍŽ
Kráčíme
Champs-Élysées
Doleva doprava
Nevnímám ten šum
Tiché výkřiky odevzdaných tonů
Jako hra světel
A vůní
Trochu stranou
Od toho všeho
Slunce září
Pohrává si v letním vánku
Seina šumí a skví se
Jako křišťál
Nekonečného jasu hvězd
Uličky úzké
Živé ploty
Vůně ranní kávy
Pekárny a šum listoví
Kamenné schůdky
Těsto křupavé
Výlohy malované
Zázrak času uzamčen
V malebném,Art Nouveau
Jemný dotyk
Letmý vzdech
Jako závan vánku
Když v trávě uleháš
Na Champ-de-Mars
Jako pohár co už přetek
Víno rozkoše i bázně
Až mám strach
Že tohle skončí...
Už se stmívá
Ještě pozdravit
Jeana Paula
Tak to přeci bývá?
Pocestné loučení s racky zástupu
Němým pohledem
Zasviští v padajícím soumraku
S bezstarostným nadhledem
Na balkoně v záři ohnivé
Slunce vzpíná agonické paprsky
V touze milostivé
Poslední ohlédnutí
Gramofon už doznívá
Vrabčák právě dozpíval
Láhev vína
Sklenice nehybně tu vzhlíží
Od dřevěného stolu
Stále blízko
Jsou pospolu
Polibek co voní vínem
"Je t'aime mon amour"
Zazní do zářícího šera
Světla zhasla
Zachumlaní
Jako pohlazení šepotu, holubího pera
Tak "bonne nuit!"
I ona se už klíží
Sklání, usíná
Jako my...
K novému dni a ránu
Vzhlíží
Ona, jemná, hebká
Paris