Eben
Má vlasy
barvy dohasínajících ohňů
když se u stmívá u tiché řeky
a ptáci vrávorají spát.
Odstín
rezavých kolejí, které
tiše políbím, než usnou
a než je vyruší půlnoční vlak.
Stopy
po vášnivých nocích, co probděla
v hnědých barvách na zdech pokoje
už jen těžko zahladí.
Na chvíli
přijde s barvou afrického ebenu
a to až když se ujistí,
že jako ptáci vrávorám spát.
Přečteno 586x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
Komentáře (0)