Anotace: ,,,,,,
v potoce stavěli jsme hráze
z bláta z jílu a z kamení
a pak začali se vsázet
kde náš potok pramení
perly v škeblích a kočičí zlato
úlovky co nám stály za to
aby slunce dlouho nešlo spát
a my si ještě dlouho mohli hrát
vůně jahod v cizích zahradách
a díra v plotu zeje
plán a noční výlet v obavách
odvážnému přece přeje
ohýnky
a za barákem stan
vzpomínky
co přišly ze všech stran