Kvietok orgovánu
Anotace: Další slovenská báseň :)
Pod štíty hôr kde dlhá rieka pramení
vyrástol biely kvietok orgovánu ktorého kvety kúzelné
ťa svoju vôňu vo váze lásko odmení
pre tvoj pôvab a pery zmyselné
Ten kvíteček zo orgovánu svieti ako oči
na tvojom stole z dubového dreva
čo bol urobený až v ďalekej Levoči
kde slnko zapadá zlatá očká priviera
Kvety orgovánu odkvitli počas studeného rána
akých majú v kráľovskej Anglicku veľa
jedného takého Poe dopísal svojho,, Havrana ''
ktorého krídla tým chladom razom zosivela
Přečteno 387x
Tipy 4
Poslední tipující: Koblížek, Fany, bogen
Komentáře (4)
Komentujících (3)