Anotace: .
ten strop je blízký víku truhly
po stěnách stíny koček jdou
a tvoje oči aniž uhly
se s těmi mými neprotnou
snad nastal čas jít skládat uhlí
zaplašit vrány podzimu
jenomže mně se dávno nechce
šetřit si kabát na zimu
listí už stejně neshrabu…
to radši předtím nežli vstanem
půjdu se zlehka projít ránem
zahradou plnou dlouhých stínů
Milý F., báseň je to dobrá. Je to takový tvůj standardní, stálý a stejný výkon. Člověk si sem přijde užít svou denní dávku poezie a potud je vše dobré. Ale. Čtenář, který tě čte delší dobu, by mohl být tvým výkonem možná trochu ukolébán a ztrácel by ostražitost k aspektům, které dělají poezii poezií. Vím, že čtenář není ten, pro koho píšeš, což ovšem nic nemění na tom, že je přítomný. A možná by nebylo špatné vystoupit ze zaběhlých kolejí a trochu čtenářem zatřást, protože u vrbáka bude něco trochu jinak než obvykle.
14.09.2017 16:06:52 | tall&curly
Ahoj! Chápu, že to může už být nuda. Budu se muset setkat s jiným životním obdobím, potom to možná se mnou zatřese a já zatřesu s divákem :) Díky za stopu!
14.09.2017 20:32:09 | vrbák
je jako když pohladím kocoura a cítím jemné praskání statické elektřiny, tohle mi při čtení naskočilo...
26.08.2017 10:55:53 | Philogyny1