Jsem tvůj poeta, ty má múza,
skládám pro tebe tóny, taneční kreace,
inspiruješ mne v krásu, div až hrůza,
nikdo jiný nezaplatil by si tyto seance…
Spolu smolíme testy, skládáme víza,
já učím tebe, ty mne dáváš víru,
potíme krev, stéká z nás míza,
já klid dodám tvojí duši, ty mne v mysli zavřeš díru…
Vidím zář v hnědi tvých očí,
spatřuješ schopnosti, něž mlčí,
s tebou, s tebou hlučí…
Vidíš neviditelné, zrakem tvým zřejmé,
spatřuji krásu v tichosti jemné,
spolu, spolu pějme…