DÉŠŤ PRŠÍ NA VOJÁKY
Déšť
prší na vojáky
co z pole utíkají
Déšť padá na vojáky
co rostou z vody
jako částice vět
jak křídla těch včel
v nepoznané pohybnosti květů..
Svatebních bitevních
jak slova kanónů umírajících
jak lodě brázdějící kamenné pobřeží
jak ten čas co je v nás..
Prší na vojáky
jako na všechna má slova
co nepřijdou i včera
a nepochopitelně utíkají..
Mrholí na Tvé unavené ruce
co přijdou jako ruka v ruce
jak letenka na poušti kulí
do terče vyznačených polí..
Snad přijme král a v bouři vane
jak déšť chodí za větrem
tam a sem
zmatkem ve spánku Tvém
v žáru transcendentálního já..
Jsou to jen ruce
co Tě objímají samozřejmě
v přítomnosti sebe
snad nepoznáš to nebe..
Koule obepínající
tak vstávej Dvě
co sladkým vzduchem
ven Tě pustí
a konečně vzbudí..
A ráno oči
pomatené strachem
a pouští
tak co se děje v tom dešti
naší trajektorie spouští..
Tak spinkej Lásko
řečí elektrochemie
a koukni se z okna
snad nás nikdo nezná..
Na pár parseců
třeba se dočkáš hibernie
naší přítomnosti
vzdálených jak ruce..
Spinkej své pianoforte času
konečně nekonečně svého
zamilovaného štěstí v duši
osmotická samoto zasněžená
v poznané nepochybnosti květů..
Zavřená v nezaskleném okně
jak nástroj lidskosti a nebo
běžící moucha lezebe po skle které není
jak hudba vyhasínajícího spánku touhou
v monotónní hudbě..
Vysílače vysílají
co stojí jedna věta
a Ty co opatrujímou lásku
tak proč nejdeš dál..
Vojáci k Zemi umírají
na orosenou trávu
jak z vody padající
a Velké ticho bylo jakobyhluché
tak proč Tě nevzbudí..
A v noci procitání
jakobych slyšel Krále
co ví kam ve snech jdeš
tak lásko vstávej
kohout na korouhvích hoří
a má v sobě hlad i hrad..
A lhaje si i krade
Těm co může vzít
tak co by sis dala
nejsou jiní líní v cradle
za oknem tříštiví.. Panenko Tvoje
možná říše svoje.
.
Ty známé ruce Tě obejmou
co ví kam jít
a déšť co padá možná na vojáky
co přišli z pole sami..
A jména se opakují
až nekonečně dobludu
a všichni už sladce prošli
A tisíce světel svítí
v obscéndentním kruhu
běžícího květu spánku..
Polonevlastní svíce
jak bývalé srdce
co hoří polovíce
a duše plamínky jí nepokrývají
co neměly by ještě spát..
Dlouhá poetická štanngle. Ty ses rozjel! Taky někdy hledám brzdu. Sjel jsem jí několikrát a své jsem si našel. Prima.
16.12.2018 12:00:42 | šerý