Anotace: Noční svit
Noční svit
Šly dva koně
noční tmou
jeden byl Budoucnost
druhý beze jména
nočním městem zvíře růže
ten dával lidem jména
tak strašlivě bílá..
Jeden tě potká
druhý tvou tvář protká
jeden tvou krví
pohledem tě protví
tvář kterou hledá běží
útržky jmen ve věžích
běží v neví není
nezná je
slepou a živočišnou
láskou Tě miluje..
jeden je bílý
druhý květ
jeden je prsten
druhý svět
a zazděný koně
a nápis lápis
má bílá princezno
tak co tu děláš
jsi tu vlastně pro ně..
jeden je vánek
druhý ledový spánek
jeden je poušť
tvého temného srdce spoušť
Jeden je kámen
druhý pramen
jeden je rámě
neznámého muže
a té noci plamen:
co říká
Já jsem tvůj kůň
i sova
Siena pálená
já jsem tvůj hrad
i slova
hyena pálivá
jsem tvoje dítě
jsem tvůj led i mramor
pes i kohout Země
povstání i Amor
tvůj chlad i vášeň ve mě
jsem Tvůj dávný pramen
tak se napij ze mě..
AV 2019.
Já žasnu.Tahle mne rozplakala dojetím.
17.03.2019 01:53:45 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA