Anotace: Nonsolomóra
M I K R O R E V O L U C E
/Nonsolomóra/
hoří
prší
jsem vrtule struny
koule na provaze
pes svého pána
příčestí pitomé minulosli
sklenička blbé vody
šedá fronta
olkuzní přátelé
vrtule na Berlín
úzké hrdlo
prolhané sklenice
pivovíno po kapsách
hudba přítomnosti
červená čára
stvořená pro zvíře
s větrností v krvi
klávesa
cákající se v rybníku
slimáka Imáma
který lítá
po červeném nebi
svítící šváb na stěně
Óžerova spektroskopie
duše černého lesa
ušní bubínky
mikroambulance
plivnul si do strun
zahrál Nonsolomóru
most přez řeku Fiume
porozumění
na hladině Ultrament
sepsaný zaživa
okolo pole
polohoří
nebe je černé a propadá se
přítomnost mě visí
jako dítě z vody
ze které pijí smrtci
pískají si
na černé prsty
černou barvou
píšu dopis
nebo krajinou
lettero italskou poštou
nebe se
nikdy neotevře
a spánek rozumu
vyvolává příšery
měnili své tváře
házeli kostkou
měnili osudy
kostkou byli oni
na otevřené nebe
netřeba se dívat
jak na otevřené ryby
a z vody jde hlad
a myšlenky
nenásledují činy
že tě nebaví svět
na hladině Ultrament
ale není
jiný..
po podlaze dálnice poznání nepoznání
čím jseš rychlejší
tím jseš dál
ale já je budu
následovat
jak dítě osud
ve svých stopách
vyhrálo mě zvíře
v tombole
příběh začne koncem
jakoby se
opravdu stal
poslední odpověď
miťuli je
láskou hladovou..
AV 2019.