***-
v sychravém ránu
pod okny sakristie
svatý Florián
s atributy ochránce
před plameny
řeší dilema touhy a povinnosti
studená mlha do něj zatne
ledový spár
bez zachvění
vnutí výraz soustředění
bez bolesti
bez radosti
že dnes v noci trubka
volno dala kvartě tá- tý
a hasičům sen