***
Břízy a osiky šuměly,
jak jim listí probíral
vítr,
jenž se vracel
a ve víru točil
a
učil mne lehkosti
zapomínání
moudrosti dlouhověkosti,
že smutek a bolest pominou
i veselí a rozkoš
zapomeň včerejšek
(už nevrátí se)
nemysli na zítřek
(není jistý)
a věz:
teď, teď je ta chvíle,
a jiná nebude
teď je život
krátký
jen od narození do smrti
a život věčný je bez emocí
teď jsem tu
tvůj stín vedle mého stínu
teď nad námi zapadá slunce
a moudrý vítr utichá v trávě
skrze větvoví přichází podzim a noc
na spadané listí uléhá tma
a zpívá
teď jsou naše
Kvalita s označením Klasa. Líbí se mi.
20.06.2019 22:12:56 | šerý
Někdy to prostě sedne. Ne, že bych tam teď neviděl chybičky, ale když jsem ji před deseti roky dopsal tak jsem ji bez dalších úprav vyvěsil ... někdy to prostě píše samo, když člověk najde dobrý námět... děkuji, šeráčku
21.06.2019 10:04:08 | aravara