Prosincové verše
Anotace: Básně s vánoční tématikou
Prosinec vystavěl křisťalové paláce
jenž dotýkají se nebeské báně
nedalo mu to žádné práce
Když od zimy má zmrzlé dlaně
K Betlému si v prosinci namíří,
když Matka porodí syna
od východu moudří pastýři
a dary mu složí do klína
Ve sněhu po nich zůstaly kročeje
Jak k Jezulátku všichni spěchali
Betlémská hvězda o půlnoci světlo rozleje
aby uviděla zda si něco nechali
Přečteno 436x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Amiradi, Pétík, Frr
Komentáře (4)
Komentujících (2)