Anotace: Podzimní snění....
Fialové dny
Na konci podzimu
Shrabujeme ocúny a listí
Violové melodie skládáme si na zimu
Fialové dny
Schoulené do stínu
Podezřelým knihám obracíme listy
Violovým zaříkáním zaklínáme peřinu
Až v komíně začne vítr zpívat
Můžem si být jisty
Je tma, je ocún
Tvoje teplo v klíně
Tma přichází
Oknem do předsíně
Po skleničkách noci
Po psím víně
Zpíváš
Dříve než tě potkám
Klínem
Chci vědět, kdo se dívá
Do oken
Zpíváš
Je tma, je ocún
Tvoje teplo v klíně
Dovádíme spolu
v ocúnové peřině
Měsíc smutně kouká
Do oken
Zpíváš
Ocún zpíváš
Ocúnová peřina...tam musí být krásně a teploučko .-)
Honzi pěkná báseň.
..ST..a PPÚ...
01.10.2020 23:07:27 | Jaruška
Ocúny jsou krásné..
ještě stále ta má zahrádka je ve výstavbě..ocúny určitě různých barev.*
Pěkně jsi je vyzdvihnul.*
28.09.2020 08:27:44 | jenommarie
Někdy do klínu je snáze zváno,
cizincem ještě nepoznáno.
Snad nitro čerstvé stejně bude,
nezetlelé.., až přijde bludné.. ráno.
Moc hezké :)
27.09.2020 21:26:48 | BluefoXx
Ocúnové zaříkání
pro tvou krásnou paní,
tak než odkvetou ocúny
nevylezte z pod peřiny...
PPÚ a krásnou neděli :)
27.09.2020 11:55:41 | Emily Říhová