Anotace: Vytvořeno ze vzpomínek, detailních připomínek přírody...
Pojď sem
Obejmi strom
Jeho kůra tě bodá do rukou
Přijď sem
Obejdi blesk a hrom
Slunce se opírá do mraků
A pálí
Ať kreslí jim vrásky
Do doušků jemných
Jako dech
Dlouhé zimničné oblázky
Co chybělo ti z temných cest
A ať volá!
Volá do krajů!
Že opojná bude zem
Mechové trsy a z jejich okrajů
Do hloubky mravenčích stěn
Padají kapky
Padají s příslibem
A nad sto knoflíků vyvstalo
Na nich pak přilnulo z temna
Pár očí
Pár zázraků
A ještě jedna
- zima