Zvučiace drevo
Hlboký spev
Nesený šepkajúcim lesom.
Rozoznievajúce tóny gitary
Letia v tme tichým večerom.
Tam v diaľke svieti oheň.
Chcem.
Musím.
Potrebujem prísť bližšie.
V svetle luny postava sedí,
Skláňa sa nad zvučiacim drevom,
Len potichu kráčam žiare v ústrety,
Vlastne netušiac s akým zámerom.
Nechať sa pohladiť melódiou?
Upokojiť ruky roztrasené?
Schúliť sa v náručí neznámeno,
Cítiť sa ako niečo naozaj chránené?
Vedieť, že strach sa len sníva
Keď oprieť sa môžem o istotu?
Premeniť sa v malé živé striebro
Čo najvzácnejšie bude pre túto siluetu?
Zamyslene sa krčím v šere,
Keď mizne postava s úsvitom.
Otváram oči, však pomyslenie hreje
Ohňom, horiacim v srdciach ľudí,
Čo zapáli život pochmúrny, sivý.
Aj ten čo žiť musíme,
Keď ráno sa zo snov prebudíme.
Přečteno 237x
Tipy 16
Poslední tipující: jenommarie, přema, Akrij8, Emily Říhová, Vivien, mkinka, Marcella, šerý, Psavec, Majda, ...
Komentáře (7)
Komentujících (5)