Anotace: O překrásné zemi, která je ukryta v našich srdcích, stačí jen nahlédnout.
Sbírka: Podzimněžné verše
Země věčné pohody
-------------------------------
Tam spějí všecka něžná bytí.
Tam kvítí voní, Slunce svítí,
tam nevěřící získá víru svou,
a najde svit, kdož kráčel tmou.
Tam jezírko je plno rudého vína
a blázínkům tam prominuta každá vina.
V té zemi ni žáden skryt maskou,
a život, ten tam oslavují láskou.
Tam lidé zůstanou už navždy mladí,
a s čím se trápili, zde pramálo jim vadí.
A možná, že tam vede cesta strnitá,
leč stojí za to po ní jít,
neb na jejím konci jest ukryta
ona zem, kde budem věčně žít.
~ Budeme pěvci, co odletí,
do krajin, kde nenasněží,
největší štěSTí nalezneme
v medvědím objetí,
a ani si nevšimneme,
že čas stále stejně rychle běží. ~
Překrása, milý Fráňo *.
14.12.2021 22:57:38 | Rozmarýna
Tam zase příjde emigrantů! Asi se k nim přidám*
14.12.2021 19:12:21 | šerý
:)))
14.12.2021 19:14:55 | Slav Milo