Vánoce u dívky
Anotace: Vánočně romantická báseň
Prosinec tesá z mramoru
když celou noc sněží
pozvalas mne nahoru,
kde tichou máš komoru,
v níž čas rychle běží
Krajina přikrytá pod plyší,
jehož snad andělé v nebi tkaly
ten stroj však nikdo neslyší
sníh měkký, jak kožíšek od myší
s kterým si děti přes den hrály
Zimou zmodral dívčin ret
přesto cítím horké objetí
sníh ti utkal bělavý pléd,
aby nezábl tě prosincový led
a nebylas tak jeho obětí
Přečteno 319x
Tipy 15
Poslední tipující: mkinka, jenommarie, Ucitelskej, Iva Husárková, šerý, Sonador, Psavec, Fil, Vivien
Komentáře (4)
Komentujících (3)