Rok v Bedřichově
V hluboké trávě zjara
sedám pod vzrostlé javory
z úst stoupá vzhůru pára,
když slunce odchází za hory
Z údolí k Malinovému kopci
lísají se bedřichovské chaty
vůně pryskyřic zavoní v obci,
když v létě kvete kycol zlatý
Bedřichov celé roky střeží
komíny, ze starých skláren
kdesi dávno pod zemí leží
jejich lesk na míle vzdálen
V zimě obec choulí se,
do hebkých peřin závěji
napíšu ti o tom v dopise,
až líčka se blahem zardějí
Přečteno 245x
Tipy 12
Poslední tipující: blues, Vivien, Sonador, Kan, Iva Husárková, šerý, jenommarie, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (3)