Anotace: kdybych Tě nemilovala, tak bych to nenapsala.
Proč je pro mne ona báseň hezká, a Tobě se líbit nemusí?
Snad kvůli vánku,
co nečechral Ti vlasy,
písničce kosů a jiných ptáků,
jenž jsi neslyšel,
fialce,
kterou sis za uchem nedonesl domů,
paprskům Slunce,
jenž,
nehladily Tvou tvář,
berušce,
co nevzlétla z Tvé dlaně,
šimrání trávy,
jenž jsi oželel,
prázdné louky,
kde ses nezastavil,
výhledu,
jemuž unikly Tvé oči,
modrému nebi,
které nespatřil jsi též,
něčemu,
co jsi nezažil,
a kdybys tvrdil,
že ano,
byla by to lež.
Motýlí křídla nemihla se ve Tvém zorném poli,
vítr nezavál Ti do uší,
neseděl jsi tam,
na trávě a na Slunci,
docela sám.
Nevíš, jaké to bylo,
co jsem cítila,
důkazem,
nechť je má báseň,
teď už vlastně Tvá,
a tak jestli chceš představ si to,
na chvíli zavři oči
a sni o tom,
že tam jsi.
Wow, miluji ten způsob, kterým si ji napsala! Úžasná, inspirativní, jak vyjádřit lásku a touhu :-))
29.03.2022 15:08:26 | Venuše nad ránem