Procházím se městem,
podpatky ťukám jako datel,
na chodníku i silnici,
rozbíjím ticho.
Kráčím,
i když nemám cíl,
držím si tempo,
pak ho ztrácím.
Bloudím jako červená Karkulka,
v hlubokém lese,
spletitými uličkami z asfaltu,
zatímco Ty počítáš hvězdy.
Tak kolik?
Proč padají z nebe,
vyhasínají,
a stává se z nich prach?
Postávám na místě,
sleduji okolí,
vyčkávám,
až se objevíš.
Přestože vím,
že dnes nepřijdeš,
vidím Tě,
na každém kroku...
Začíná déšť,
přeji si,
aby pršelo štěstí,
a pořádně jsi zmokl.
Tančím mezi kapkami,
raduji se v nečase,
nemohu jinak,
život mě to naučil.
Nepřemýšlím,
o tom,
co bys řekl na můj rudý šat,
ani krátký cop.
Radši usmívám se v dešti,
naslouchám jeho rytmu,
pozoruji mraky vysoko na nebi,
Ty jsi teď ještě dál.
Mám takové štěstí,
že jsi,
tak zas brzy,
na viděnou!