Hle, sněhová vločka.
Jé, podívej, vida.
Druhá na ni počká
a k ostatním se přidá,
ladně tak se snášejí
s barvou bílé smetany
do škvírek a závějí
u kůlů, mezi cestami.
Každá svých vůní má
a vše každá o jiné ví,
duše jak šafrán převzácná,
však slzy zlaté neroní.
Mladé už tam rodí se,
minulé padly níže v zem.
Tak skeptici pravdě blíží se
z opačné však strany jen!
Podzim prosím nevynechávat, v čase onom navštěvuji svoji poezijní polici knih nejčastěji. Krásná báseň.
24.08.2022 04:23:38 | Čottomatte