Anotace: Těmito obrazy se zachytit jeho dojem a esenci a jak na mě působí.
Sbírka: Od nočních dešťů k svěžímu ránu
2022
Jsi jako stín, co se na jezero snáší,
v černotě oděný, za cigaretou schovaný
Záhadný, tichý, neprojevený...
Jsi jako káně v letu,
anděl se srdcem tolikrát polámaným.
Jsi svitem slunce, co ve větvích se třepotá,
květem uvnitř zbraně,
plamenem v ledu.
Pohled na tebe mé srdce rozbuší
a klid a mír v něm pak rozhostí.
Jsi hádankou, tajemstvím,
co střeženy jsou v deníku,
ačkoli neumím v tobě číst -
je to jen pocit a vědění,
že tvá barva je modrá
jako ta od dešťů nočních
končících svěžím ránem,
kdy měníš se v mlhu,
co krajinu objímá
a v oparu ji rdousí.
Jsi záhadný, neprojevený...
jako tichý oheň, vnitřní jas,
stín, kouř a modročerný havran.
Žhneš touhou, však v koutě postáváš
daleko ode všech, odstup si zachováváš.
Kvůli svým snům a jizvám do sebe utíkáš,
ačkoliv hledáš, co hledám já.
https://www.youtube.com/watch?v=lUYp5dAuiKA
https://www.youtube.com/watch?v=zmOONagpEBU&list=RD4pxdGNVqwnA&index=6
Pěkná báseň, je to tak, láska je tažný pták.)
30.10.2022 08:32:02 | Constantine