Na podzim se dřív stmívá
Na podzim se dřív stmívá
tak v domech okna hoří
večerem zní píseň tklivá,
jež všechny pilíře dne zboří
Jsme jak vločky sněhu,
jež nás na tváři zábly
cítím horkou tvojí něhu,
přesto slunci síly slábly
Podzim stromům odpárá
barevné čepice, jež pozlatí
sníh nové uplete do jara
a slunce jim je zaplatí
Před zimou se země zavírá,
aby pod sněhem mohla spát
s bílou peřinou vše umírá
do jara zdá se uspala i sad
Přečteno 219x
Tipy 8
Poslední tipující: Vavřineček, mkinka, Marten, Marry31, Bufik, šerý
Komentáře (8)
Komentujících (5)