Malebná zákoutí vltavská
Skalnaté břehy zátok říčních,
v meandry božské splývaly,
půvabné sbory orlů sličných,
pod mračny bystře létaly.
Spletité tůně ramen vodních,
z rozlehlých lesů tekoucí,
vítaly kvítky bylin rolních,
po rosných skráních rostoucí.
Borové háje starodávné,
smaragdy české kotliny,
rozkošné ráje veleslavné,
shlížely v dálné krajiny.
Zelené vršky kopců pestrých,
poupátka křehká skrývaly,
křoviny šumné zvuků hvězdných,
s anjelským světem splývaly.
Spanilé vůně fial vonných,
vábily úsvit medový,
rozličné shluky travin lučních,
brázdily porost mechový.
U meze sluncem osvícené,
pnuly se bučí jalůvky,
pod smrky v touze velebené,
přesladké zrály borůvky.
Přečteno 154x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, CULIKATÁ, mkinka, Dreamy, Frr
Komentáře (1)
Komentujících (1)